10 Perkara Yang Menyebabkan Orang ‘LIKE’ Sesuatu Post Di Facebook

Assalamualaikum dan selamat sejahtera, ini ada sebab-sebab yang agak munasabah la, di mana kenapa seseorang kenalan anda atau tidak akan Like sesuatu post anda di Facebook.. ekeke

 

 

 

Antara 10 Perkara Yang Menyebabkan Orang ‘LIKE’ Sesuatu Post Di Facebook ialah:-

 

1. Selalu muncul dalam news feed seseorang, takde keje nak buat..like jelah..( ramai yang camni )
2. Post tu mengandungi banyak info2 berguna terutamanya tentang pelajaran, hal2 rumahtangga dan hal2 agama..
3. Orang yang post tue lawa @ hensem and dah lama dok stalk dia senyap2.. secret admire la katakann..
4. Like secara rambang ja.. kalau orang tu tulis benda2 menarik like la.. tak pilih kasih OK..
5. Tertarik dengan post tue tentang ayat2 puitis dan ayat2 cinta ( ramai yang kata ayat jiwang, still tak faham.. )
6. Suka like status kawan baik sendiri.. motiff,, so dia pon boleh la LIKE status dia sekali..(lepastu gaduh wall to wall dekat FB)
7. Sebab merasakan apa yang dikatakan dalam POST someone to betul!! dan kita pon tergerak nak tulis macam apa yang dia tulis, tapi dia dah tulis dulu..
8. Selalu LIKE post orang2 yang berpengaruh .. dalam erti kata lain hotstuff… bila ramai yang LIKE, kita pon teringin nak LIKE..
9. Yang ni memang dah takda keja sangat.. DIA BUKAK TIMELINE sorang tu, then dia LIKE ja tak kira gambar, status, komen, semua dia nak LIKE.. *syokla tu menambahkan notifications orang..bila tgok noti , FUYYOHH 159… tapi last2 108 dari like2 sorang tue..
10. Bila dah lama updates STATUS, dia tgok orang tak like, then dia pon LIKE post dia sendiri…hahaha….oppsss!! :P

 

P/s: Haha, ini la sedikit sebanyak yang biasa dilakukan oleh sesetengah orang yang suka like-like ni.. ekeke, tapi tak semua macam ni.. hanya segelintir, ada tak yang seperti anda? ekeke :p

 

Sumber dari Facebook

Incoming search terms:

  • hot stuff facebook
  • maksud (y) dalam facebook
  • maksud pm
  • apa maksud pm dalam facebook
  • maksud (y)
Artikel Berkaitan..

Comments

  1. dArKs says

    I’m silent reader… never post or update status, like n comments only important post… feeling good to read… :)

  2. Hampeh says

    yang setengah tu plak mcm ni… comment pas tu like yea. ikut suka mak bapak belah mak tiri pak sedara aku aku nak like ke tak

  3. lapan sembilan sepuluh sebelas duabelas says

    Like guna smart phone senang, xperlu bwk panah.cuit dgn jari je kt ruang like.tu yg best ngelike tu..kahkah apape pun 90% warga pesbuk mmg suka dgn kaki like status ni.dia akan rasa status dia dihargai.xkurang gak yg rasa diri tu HOT bila ramai yg like.kehkeh tanpa kaki like siapalah status anda.. :D

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *