10 Software Yang Sering Digunakan Hacker

Assalamualaikum dan selamat sejahtera, biasanya bila sebut pasal hacker atau dalam bahasa melayunya ialah penggodam rasanya ramai dah tahu. Penggodam (hacker) dalam konteks keselamatan komputer merujuk kepada penggodam komputer yang terlibat dalam keselamatan komputer dan berupaya mengeksploit sistem atau masuk tanpa kebenaran melalui kemahiran, taktik dan pengetahuan terperinci. Di sini disenaraikan 10 software yang sering digunakan hacker ni.. Dipetik dari forum Carigold..

10 Software Yang Sering Digunakan Hacker

1.NMAP

Software pengimbasan keselamatan yang terbaik dan alat hacking terbaik yang pernah dibuat. Perisian ini mendahului setiap senarai perisian untuk hacking atas dua sebab. Pertama, mudah digunakan dan kedua, penggunaan yang meluas.

 

2.SUPER-SCAN

TCP port yang hebat untuk mengimbas scanner, pinger, resolver.

 

 

3.NESSUS vulnerability scanner

Software yang hebat tetapi terbatas dalam sesetengah operasi.

 

4.John The Riper

Alat password cracker. Hanya beroperasi sesetengah versi UNIX dan window.

 

5. WIRESHARK and KISMET

Penceroboh Wifi. software ini mebolehkan jiran anda berkongsi wifi dengan tanpa pengetahuan anda.

 

6.PANGOLIN SQL injection scanner

Pengimbas website. Hati-hati jika website tidak mahu digodam dengan benda ni.

 

7. NIKTO 2

OPEN SOURCE untuk mengimbas web server. Menyemak keseluruhan web server termasuk file2 bahaya dan lain2 lagi

 

8. Low orbit Ion Cannon

Alat serangan DOS yang berkesan. Dibangunkan oleh kumpulan hacker yang popular dengan nama “Anonymous”.Alat ini akan menyebabkan web server menjadi sesak dan menjadi down@ tidak dapat diakses

 

9.CAIN & ABEL

Password cracker yang digemari. Tetapi kurang update.

 

10.HIDE IP

Alat untuk melayari internet tanpa diketahui.

 

Jangan lupa klik like kat bawah dan share kepada kawan-kawan lain :)

 

# Rasanya ada banyak lagi seperti Backtrack, Beini, Metasploit, Putty, Hashcat dan lain2.. Tapi ini antara yang selalu digunakan, ramai tak antara korang yang biasa guna software-software seperti ini? mari kongsikan bersama

Incoming search terms:

  • software yang digunakan hacker
  • software yang digunakan para hacker
  • APLIKASI YANG DIGUNAKAN HACKER
  • software yang sering digunakan hacker
  • software yang sering digunakan
Artikel lain..

Comments

  1. says

    Pembetulan :-

    WIRESHARK and KISMET ni untuk scanning internet packet list(traffic) atau laluan internet yang digunakan oleh orang yang sama line wifi(lan) supaya pengguna dapat detect website atau password yg user lain gunakan dengan method =POST

    PANGOLIN SQL injection scanner ni untuk medapatkan database di dalam sesuatu website dengan method GET .. information schema dan [Table_Name] .. dpt access user akaun jika dapat bug pada sesuatu p”meter

  2. gloger says

    ultrasurf pun xtersenarai…pastu ade agy…xpakai software…hack je terus dri server…lembab sgt nak minx software

  3. bahaiqram says

    saya hackler,saya boleh hack laman social dan laman lain termasuk mengubah system luar…saya sarankan kamu berenty menggodam laman orang ni,kerana sikap amanah awak akan hilang.percaya lah…saya pon hackler ,tapi saya x suka baca org punya privacy..biadap namanya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *