Bintang Harry Potter Meninggal Dunia

Aktor Britain yang terkenal kerana peranannya dalam filem Harry Potter dan Withnail & I, Richard Griffiths meninggal dunia ketika berumur 65 tahun, kata ejen kepada pelakon itu semalam.


Richard Griffiths

Mendiang yang merupakan satu daripada bintang yang wataknya disukai rakyat Britain meninggal dunia kelmarin akibat komplikasi selepas menjalani pembedahan jantung, kata ejen Griffiths, Simon Beresford.

Griffiths akan terus dikenang peminat filem klasik Withnail & I sebagai Uncle Monty walaupun dia mempunyai penonton terbesar ekoran peranannya sebagai Uncle Vernon Dursley dalam filem Harry Potter.

Sementara itu, Daniel Radcliffe yang merupakan budak ahli sihir dalam siri filem Harry Potter memberi penghormatan terawal kepada mendiang yang menurutnya Griffiths telah banyak memberinya ‘dorongan, didikan dan jenaka’. – AFP

 

Jangan lupa klik like kat bawah dan share kepada kawan-kawan lain :)

 

Incoming search terms:

  • pelakon harry potter mati
  • harry potter meninggal dunia
  • kematian pelakon harry potter
  • pelakon harry potter meninggal
  • Daniel radcliffe meninggal
Artikel lain..

Trackbacks

  1. […] Aktor Britain yang terkenal kerana peranannya dalam filem Harry Potter dan Withnail & I, Richard Griffiths meninggal dunia ketika berumur 65 tahun, kata ejen kepada pelakon itu semalam. Richard Griffiths Mendiang yang merupakan satu daripada bintang yang wataknya disukai rakyat Britain meninggal dunia kelmarin akibat komplikasi selepas menjalani pembedahan jantung, kata ejen Griffiths, Simon Beresford. […] Nizarazu […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *