Borang Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M 3.0) 2014 Online

Borang Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M 3.0) 2014 Online. Seperti yang diketahui umum dalam pembentangan bajet 2014, Perdana Menteri Malaysia akan meneruskan pemberian BR1M 3.0 iaitu Bantuan Rakyat 1Malaysia 3.0 untuk tahun 2014.

Untuk Syarat Kelayakan Permohonan BR1M 3.0 2014 boleh semak di sini –> <KLIK>

borang br1m 2014

Tarikh Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia 2014 (BR1M 3.0) Secara Online

 

**Tarikh permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia 2014 (BR1M 3.0) secara online boleh diisi bermula 23 Disember 2013 hingga 31 Januari 2014.
** Pembayaran Bantuan Rakyat 1Malaysia 2014 (BR1M 3.0) akan dibuat pada Februari 2014 kepada yang layak.

Borang Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M 3.0) 2014 Online

Untuk permohonan borang br1m 2014, Anda boleh ke laman berikut untuk membuat permohonan.

1. http://www.hasil.gov.my/
2. http://www.treasury.gov.my/
3. https://ebr1m.hasil.gov.my/

Jangan lupa klik like dan share kepada kawan-kawan lain :)

 

Incoming search terms:

  • rayuan br1m 2014
  • brim 1 malaysia
  • brim 1 malaysia 2014 online
  • brim 1 malaysia 2014
  • bantuan rakyat 1 malaysia 2014
Artikel lain..

Comments

  1. siti norqamariah binti mat junoh says

    saya dah mendaftar di kuala lumpur…tapi sekarang saya duduk di pahang…Adakah boleh tukar alamat or guna alamat yang dah ditetapkan..tolong beri penjelasan…

  2. HAIRULAZWAN BIN MAMAT says

    salam…saya nak tanya..saya sudah daftar kali pertama,adakah kali ini saya perlu daftar lagi sekali? brp hari bulan borang akan keluar? terima kasih..

  3. rozani bin ismail says

    Salam, BR1M golongan sederhana bermaksud gaji 3 ribu hingga 4 ribu adakah gaji 4 ribu lebih layak menerimanya?

  4. Tong Ling Bin Iding @ Eding says

    saya pertama kali memohon. apa saya bole memohon secara online kerna saya berada di sarawak. s adangkan saya orang sabah?

  5. arissa says

    salam..nk tnya knp sy xleh nk kemas kini ye…dia kuar tarikh lahir xtepat…padahalny dah sama dgn ic…cm mn ye…

  6. Joanne Woo says

    Salam. May i know i should graduate in year 2013 but result was bad till have to re-sit the exam in year 2014, is that mean i can’t apply for BRIM 2014? Am i entitled the baucar?

  7. intan says

    salam.. sy prnah memohon dn dapt br1m 1& 2 … tp untuk kali ini sy sudah berkahwin dan adik tanggungan sy boleh apply untuk bujang.. manakala suami memohon kali pertama dan sy jd isi rumah… adakah sy perlu hntr borang kemas kini atau ignore je permohonan lama…

  8. miyaki sakura says

    Salam.. saya nak tanya, dulu saya pernah memohon menggunakan borang. sekarang saya mahu memohon menggunakan online..adakah saya perlu membuat permohonan baru @ kemaskini akaun.. sekiranya saya perlu megemaskini akaun, bagaimana saya mahu mendapatkan no pin sedangkan sebelum ini saya memohon menggunakan borang sahaja..

    • Nizarazu says

      waalaikummussalam.. sekiranya telah mendaftar boleh kemaskini akaun sekiranya mahu menukar No. Telefon Rumah, No. Telefon Bimbit,Pekerjaan,Maklumat Bank,Alamat e-Mel dan alamt Alamat Surat-Menyurat Terkini dan bagi pindaan Status Perkahwinan atau Maklumat Ahli Isi Rumah, sila hantar borang permohonan ke Cawangan LHDNM yang berhampiran.

      untuk semakan status hanya untuk AGENSI berdaftar sahaja seperti (MOF/BANK/SUK dan lain – lain)

  9. Chandramalah/boy kuthiamah says

    Hello,baru hari selasa yg lepas I pegi daftar BRIM……. I tulis rumah lorong 25/30 dlm foam yg di bgi tapi org yg daftar tu dh salah masuk dlm computer 20/30 ……mcm mn ni?

  10. ida_norhan says

    Admin, nape link x leh buka… kata sampai ujung bulan tarikh tutup…. uwaa, camne nih… call x dpt, link x leh buka, nanti x dpt brim… tolong!!!!

  11. Razali Mohd Nordin says

    Kata Ketua kampung kat tempat saya, Pendapatan isi rumah RM 10,000.00 pun leh mohon, betul ke? cuma dapat RM 400-450 je. Tolong komen sikit

    • Nizarazu says

      Pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia 2014 (BR1M 3.0) untuk isi rumah berpendapatan RM3000 dan ke bawah dapat RM650.

      Pemberian Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M 3.0) untuk isi rumah berpendapatan RM3000 hinga RM4000 sebulan akan diberikan nilai bantuan sebanyak RM450.

  12. Sally says

    Good afternoon, i tidak pernah daftar Brim.
    Kalau suami isteri cuma boleh isi satu borang saja atau boleh mohon secara asing sebab tanggungan kita berbeza?

    • Nizarazu says

      betul. kerajaan menggalakan orang ramai yang dapat permohonan BR1M 3.0 untuk mengemaskini status akaun bank untuk BR1M 2014 ini. Langkah ini bertujuan memberi kemudahan kepada penerima terutamanya golongan warga tua, orang kelainan upaya (OKU) dan ibu tunggal mendapatkan BR1M tanpa perlu beratur panjang dan mengambil tempoh lama, untuk mendapatkan wang tunai.

      untuk kemaskini boleh rujuk sini –> http://www.nizarazu.com/cara-kemaskini-akaun-bank-untuk-br1m-2014/

  13. norniza abdul jalil says

    saya surirumah sepenuh masa ,pendapatan suami rm 5000,semua perbelanjaan isirumah ,sekolah anak ,hutang rumah ‘terbengkalai’ still kena bayar,rumah yang kami duduk sekarang pun kena bayar adekah saya layak memohon?

    • Nizarazu says

      Untuk Br1m 2014, syarat kelayakan bantuan satu isi rumah adalah seperti berikut..

      *Pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia 2014 (BR1M 3.0) untuk isi rumah berpendapatan RM3000 dan ke bawah sebulan akan dapat RM650.

      *Pemberian Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M 3.0) untuk isi rumah berpendapatan RM3000 hinga RM4000 sebulan akan diberikan nilai bantuan sebanyak RM450.

      **Pendapatan rm5000 tidak layak untuk memohon..

  14. budak lurus says

    brim 2.0 sy dapat tahun lepas..kalau saya tak kemaskini maklumat untuk brim 3.0 ni, adakah sy masih dpt brim tahun 2014 ni?…

  15. Shackks says

    Selamat Petang,
    Saya mempunyai beberapa saudara dalam lingkungan 60 tahun hingga 70 tahun yang telah mendapat bantuan BR1M 1.0 dan 2.0.

    Mereka tidak mempunyai sebarang bank account, macam mana saudara saya dapat bantuan BR1M 2014? Adakah mereka akan dapat “voucher” seperti BR1M 2.0?

    Terima Kaseh.

    • Nizarazu says

      waalaikummussalam, kalau dah kemaskini akaun bank akan masuk ke dalam bank, tetapi kalau tak kemaskini akan dapat baucar seperti tahun lepas

  16. peter tang s.h. says

    I tried to load but many times it wont work. I am now in overseas for holidays. Do l have to update again as I am a pensioner.

  17. arie says

    Terima kasih BR1m ditunaikan lagi.Malang saya lewat daftar untuk tahun ini.Pun begitu saya telah menerima BR1M yang lalu.Bagaimana kedudukan saya yang mendaftar pada 2.1.2014 ini.Sekian Rakyat didahulukan pencapaian diutamakan.

  18. fairus sanusi says

    assalamualaikum. cm mana nak apply secara online. bila online selalu tak boleh nak daftar.
    saya tak pernah terima BR1M ni. saya ibu tunggal. boleh sya tahu kenapa.
    trima kasih.

  19. firdaus says

    salam,
    saya nak tny. tahun sebelum ini saya ada dapat brim. tapi masa nak update isteri saya ada memohon untuk dia pulak. so smpai sudahnya saya xdapat brim. isteri sy pun xdpt. sy ada call lhdn,. dorang ckp klau dua dua memohon akan automaticly reject walaupun sebelum ni pernah dpt. so apa sy nak buat ye? isteri sy mmg xtahu. die igt update tu kena daftar lagi sekali. ada kekeliruan. mcm mana saya nk buat untuk dptkan blk ye?

  20. SALLY says

    Saya balu, suami meninggal tahun 2011, Pendapatan bawah RM 3,998.00 Tanggungan 3 orang semuanye bekerja belajar . 2 anak Universiti, satu form 5 , tapi saya dah terlepas nak mengisi online. tarikh ari ni 26/2/2014 bila kawan dapat baru saya perasan sbb saya tak tahu macamana mana nak pergi memohon, saya duduk di Kepong. Kalau tahun depan gaji saya rm 4,000.00 masih boleh tak saya memohon. Mungkin tahun 2014 saya dah terlepas pandang. Camane ye? Talipon tak berjawab.

  21. hani rhanea says

    salam, sy telah berpisah dgn bekas suami slps aidilfitri thn lps (2013).. skrg sy tgl bsama ibu, sorg ibu tunggal stlh arwah ayah mninggal 26thn lalu, beliau jg warga emas. pendapatan sy dn ibu, jika digabungkn bjumlah rm2000.. soalan sy, blh kah sy memohon BR1M 3.0? Dan permohonan bujang atau isi rumah perlu sy apply? jgk, perlu ker sy submit surat cerai pd LHDN?

  22. Shafariza lieza says

    Seblum ny sye brsuami,tp sekrg da berpisah,jd bole sye thu jike sye mohon BR1M untk mse akn datg ade mslh x?krne mse bkas suami sye mohon dulu ade letakkn nme sye dlm borang

  23. echa says

    Salam , mcm mana klu tahun lalu suami saya mendaftar utk borang rayuan , adakan BR1M 3.0 kali neh kena buat rayuan lagi ? terima kasih

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *