Cara Letak Ikon ‘Default Picture’ Sendiri Kat Facebook Chat

 

Ok..sebelum ni kita dah belajar cara-cara letak meme atau ikon-ikon trollface kat facebook chat kan? kalau tak ingat leh tengok sini Cara Buat Meme/Trollface Kat Facebook Chat

 

Selain meme trollface atau ikon domo, doraemon, shinchan dan lain-lain korang juga leh letak sendiri gambar korang yang ada kat default pic facebook sebagai icon di Facebook chat. Cukup mudah hanya menggunakan kode juga.

 

Mula-mula korang kena dapatkan kode id facebook korang..untuk dapatkan kode id facebook korang kena pergi ke profile korang dan tengok link di atas..seperti dalam gambar ini..

 

 

Lepas tu korang copy je kode tu dan buat macam ni [[100002277226772]]

 

 

 

dan paste di facebook chat korang..hasilnya akan keluar macam ni..

 

 

Jangan risau.. 100% menjadi, jadilah lah yang terawal untuk mengujinya.. kenakan kawan-kawan anda! ekeke

 

 

P/s: selain kode sendiri korang juga leh cuba letak kode kawan-kawan yang lain.. dan akan keluar picture sahabat anda itu..
lastly, cuba korang letak kode ni [[4]] tengok keluar gambar apa?
selamat mencuba ^^v

Incoming search terms:

  • cara letak gambar dalam facebook
  • cara letak gambar dalam komen facebook
  • cara nak letak gambar dalam facebook
  • macam mana nak letak gambar dalam facebook
  • cara letak gambar di facebook
Artikel lain..

Comments

  1. says

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *