Cara Mengelak Untuk Disihir Atau Disantau Melalui Makanan

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera, nampaknya di zaman moden seperti sekarang ni, amalan sihir masih lagi berlaku terutama di kalangan masyarakat melayu. Antara punca berlakunya sihir adalah disebabkan perasaan dendam seseorang terhadap orang lain, iri hati dengan kelebihan atau kedudukan seseorang ,ada perasaan benci terhadap seseorang dan sebagainya.

 

 

Antara contoh-contoh sihir yang sering dilakukan adalah seperti menggunakan jin atau syaitan melalui santau atau guna-guna. Selain itu, sihir juga boleh dihantar melalui makanan dan minuman.

 

Jadi Ustaz mohd Zawai Yusoh ada memberikan cara untuk mengelak untuk disihir atau disantau melalui makanan adalah membaca ayat ini 7 kali sebelum makan atau minum.

 

 

DALAM sebutan rumi :

 

” BISMILLAHILLAZI LA YADURRU MA’ASMIHI SYAIUN FIL ARDI WA LA FIS SAMAIE , WAHUWAS SAMI’UL ‘ALIM “

 

Sekiranya terdapat bacaan santau yang dihantar melalui makanan tersebut, maka .. bekas makanan tersebut boleh pecah dengan sendirinya..

 

 

Jadi kita hendaklah sentiasa berhati-hati dan berwaspadalah selalu sebelum makan makanan tertentu terutamanya makanan yang dihantar orang ke rumah kita..InsyaAllah, semoga kita semua dijauhi dari terkena sihir ini..

 

Incoming search terms:

 • sihir melalui makanan
 • ayat fakta
 • bismillahillazi la yadurru duasi
 • bismillahillazi la yadurru
 • ciri-ciri orang yang disihir
Artikel lain..

Comments

 1. loveismiracle123 says

  salam…asal kau tk bagi aku save image arr…?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!! aku nk simpanla…!!!! 0rg len sume mrh kau…!!!!!!!!!!!!!!

 2. sally says

  suami saya trkena santau & sdg brubat smoga allah sembuhkn dia spenuhmya kpd mrk yg mganiaya kami taubatla kr doa org2 traniaya sangat2 makbul – sally

  • Nizarazu says

   Bersabarlah.. zaman sekarang pun masih bnyk lagi perkara begini, hmm saya doakan semoga suami anda cepat sembuh .. Aminn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *