Cara Menonton Siaran Televisyen Di Smartphone Anda

Aplikasi Televisyen Untuk Android dan iPhone

 

Assalamualaikum, selamat malam kalau korang baca entri ni waktu malam, selamat petang kalau korang baca ni petang atau selamat pagi kalau korang baca entri ni pagi-pagi.. ok, pernahkah korang terfikir untuk menonton televisyen menerusi telefon bimbit kesayangan korang?

 

Kalau ya, entri ni memang untuk korang, kalau dah tahu pun boleh baca lagi..ekeke, ok..berbalik kepada tajuk utama, sebelum ni korang hanya boleh tengok siaran televisyen dekat teleon bimbit hanya menggunakan handphone jenis buatan china bukan? Tapi sekarang dengan kemajuan teknologi, korang boleh menonton Tv hanya dengan telefon bimbit anda terutamanya yang menggunakan sistem operasi (o.s) Android secara percuma.

 

 

Lihat gambar di atas, ianya merupakan screenshot untuk siaran-siaran yang ada..banyak bukan? selain itu, ianya juga ada siaran radio online.

 

 

 

Caranya mudah sahaja, korang hanya perlu muat turun aplikasi percuma tersebut ke dalam telefon bimbit korang. Untuk pengguna android korang boleh masuk market dan search 1Malaysia TV ataupun korang klik SINI. Dan untuk pengguna symbian admin belum jumpa lagi..kalau ada korang leh share la yek..

 

Mudah saja bukan? bagi pengguna smartphone seperti android dan iphone korang mesti dah biasa muat turun game bukan? jadi apa salahnya korang muat turun televisyen pulak..ekeke

 

P/s : ada yang kata tak boleh play, ada yang kata boleh play.. jadi apa apapun korang cuba la dulu..free je kan? selamat mencuba ^^v

 

* perlukan internet ye kalau nak tengok Tv secara online :)

 

Android

Incoming search terms:

  • cara tengok astro free
  • cara nak tengok astro free
  • cara tengok tv di android
  • macam mana nak tengok astro free
  • cara menggunakan astro on the go
Artikel lain..

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *