Cara Repot Akaun Facebook Orang Yang Telah Meninggal Dunia

 

Assalamualaikum, mungkin ada di antara korang yang telah kehilangan ahli keluarga, saudara mara atau sahabat tetapi akaun Facebook nya masih aktif dan terus terbiar tanpa diuruskan lagi..

 

Cara Repot Akaun Facebook Orang Yang Telah Meninggal Dunia

 

Ok, bagi yang mengalami kes seperti ini, korang boleh report akaun facebook arwah tersebut seperti ini..

 

1. Masuk ke laman web ini
http://www.facebook.com/help/contact_us.php?id=305593649477238

 

2. Taip nama arwah (seperti tertulis di facebook)
~Contoh nama fb akaun arwah “Hamba Allah”

 

3. Masukkan email dia :
~Contoh email fb arwah : “hamba_allah@[email protected]

 

4. Masukkan Link dari akaun facebook arwah
~Contoh link fb arwah : http://www.facebook.com/hambaaaAllah
~Contoh kedua :

https://www.facebook.com/profile.php?id=10000324823758232525

 

 

5. Pilih salah satu
~Immediate family (spouse, parent, sibling, child)
~Extended family (grandparent, aunt, uncle, cousin)
~Non-family (friend, co-worker, classmate)
~Other

 

6. Bukti Kematian

 

7. Akhir sekali tick pada Memorialize account .. tekan send / hantar ..Selesai

 

 

–> Mohon kongsikan entri ini untuk pengetahuan dan kebaikan bersama :)

 

Incoming search terms:

  • akuan fb emel
  • Macam Mana Nk Tutup Fb Orang Dah Mati
  • macam mana nak repot fb keluarga dah meninggal
  • macam mana nak delete facebook
  • cara tutup akaun fb orang
Artikel lain..

Comments

  1. dhia aisy says

    mcm mane ye kalo nak delete kan facebook yang dah tak bole bukak . sy dulu ade facebook , tapi ntah ape silap nye sy tak boleh nak log in lagi. email sy pun same. jd masalah. sb facebook tu still ade. tak boleh nak diaktive. tolong bg cara sapa2 yang tau. ape2 email je cara kat sy, [email protected]

  2. mrciku says

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *