Cristiano Ronaldo Melakukan Sesuatu Mengejutkan Umat Islam Dan Dunia

Assalamualaikum dan selamat sejahtera, di akhir perlawanan kelayakan Piala Dunia Grup F antara Portugal dan Israel, Cristiano Ronaldo menolak bertukar jersey dengan pemain Israel. Menurut laporan Shabestan, wartawan tv Aljazeera sempat bertanya kepada Ronaldo, ‘Anda saat ini berada di tanah Israel atau Palestin?’ Bintang dunia yang berasal dari Portugal ini menjawab, “Saya berada di bumi Palestin.”

Di akhir perlawanan, pemain Israel mendekati Ronaldo untuk bertukar jersey, namun dia tidak mengendahkan pemain Israel tersebut. Seperti diberitakan, Portugal bertanding melawan Israel baru-baru ini di perlawanan kelayakan Piala Dunia Grup F. Seperti diberitakan oleh Antara, Portugal bangkit dari tertinggal 1-3 untuk menyamakan kedudukan 3-3 di masa tambahan.

 

 

Jangan lupa klik like kat bawah dan share kepada kawan-kawan lain :)

Via – Lamankongsi

Incoming search terms:

  • cristiano ronaldo islam
  • ronaldo islam
  • cristiano ronaldo muslim
  • ronaldo muslim
  • ronaldo dan islam
Artikel lain..

Comments

Trackbacks

  1. […] Assalamualaikum dan selamat sejahtera, di akhir perlawanan kelayakan Piala Dunia Grup F antara Portugal dan Israel, Cristiano Ronaldo menolak bertukar jersey dengan pemain Israel. Menurut laporan Shabestan, wartawan tv Aljazeera sempat bertanya kepada Ronaldo, ‘Anda saat ini berada di tanah Israel atau Palestin?’ Bintang dunia yang berasal dari Portugal ini menjawab, “Saya berada di bumi […] Nizarazu […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *