Gambar Minuman Keras Di Bawah Mikroskop

Sebuah syarikat bernama Bevshots telah menghasilkan satu siri gambar minuman keras di bawah mikroskop di makmal kimia Florida State University. Gambar di bawah ini adalah Martini kering pada pembesaran 1000x.

Pengambilan gambar di lakukan dengan membiarkan titisan minuman beralkohol tersebut hingga kering dan meletakkannya di dalam bekas kedap udara yang kemudian di potret dengan menggunakan kamera 35 mm. Seluruh proses pengambilan gambar ini memakan masa lebih dari 3 bulan dan sebanyak 200 kali percubaan telah dilakukan untuk dapat mengambil bahagian-bahagian dari minuman beralkohol ini. Ianya dikongsi bersama sebagai pengetahuan umum.. Kredit gambar Amusingplanet..

Scotch

 

 

Tequila

 

 

Vodka

 

 

Whiskey

 

 

White Russian

 

 

Chablis

 

 

Champagne

 

 

 

Daiquiri

 

 

Margarita

 

 

Pina Colada

 

 

Rose

 

 

Sake

Incoming search terms:

  • gambar minuman keras
  • gambar minuman
  • gambar minuman vodka
  • gambar minuman alkohol
  • contoh minuman beralkohol
Artikel lain..

Comments

  1. says

    air zam zam jernih molekulnya.. mcm kristal.. begitu jgk dgn air yg di baca surah2,selawah,air bacaan yasin,solat hajat dan sebagainya.. sebab tu Nabi SAW mengajar utk membuat penawar penyakit menggunakan air.. molekul air akan terbentuk melalui apa yg kita ucapkan.. jika baik sebutan,maka baik la molekul air,jika buruk sebutan,maka buruklah molekul air.. subhanallah,,hebat ciptaan ALLAH kan,,air pun ‘hidup’ dan mngikut kata2 manusia.. jgn lupa baca bismillah,selawat dan sebagainya ketika minum air,,in syaALLAH akn menjadi penawar ketika minum.. nampak remeh tp in syaALLAH mujarab.. :)
    one more,,sbb tu peminum arak ni,dpt banyak penyakit,tengok keadaan air pun da tau,mmg mudarat utk kesihatan..tq admin coz bg posting yg menarik,,moga menjadi manfaat bersama.. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *