Kucing Paling Kecil Di Dunia

 

Mesti ramai yang tak percaya terdapat kucing paling kecil di dunia ni, ialah biasanya orang tengok kucing paling besar di dunia, tapi berlainan pula dengan kucing ini, di khabarkan kucing paling kecil di dunia dan diiktiraf sebagai kucing paling kecil di dunia oleh Guiness World Book Of Record.

 

kucing

 

Lihat gambar di atas, itulah kucing yang paling kecil di dunia yang bernama Peebles, dikatakan saiz kucing ini adalah sama dengan saiz seekor hamster atau tikus, walaupun usianya mencecah 2 tahun, tapi fizikalnya tidak sama dengan saiz kucing lain yang berusia 2 tahun.

 

kucing

 

 

Menurut sumber Peebles dikatakan bantut kerana masalah genetik yang membantutan tumbesarannya. Panjang Peebles ialah lebih kurang 15cm dan beratnya adalah sekitar 1kg sahaja. Dengan rekod ini Peebles diiktiraf kucing paling kecil di dunia oleh Guiness World Book Of Record.

 

Incoming search terms:

  • kucing kecil
  • orang paling kecil di dunia
  • foto kucing kecil
  • kucing terkecil di dunia
  • gambar kucing mungil
Artikel lain..

Comments

  1. kizaki says

    ni edit… aku tau edit ke tak.. cube tengok keliling badan kucing tu, nampak ade garis yg di cut mengggunekan software photoshop… lg satu kedudukan bayang2 tak betul….adoi ¬_¬

  2. None says

    Kira semua nak tunjuk terer fotoshop la ceritanya. Dey, pakcik google ada p cari tgk. Apa? X reti nak cari dlm bhs inggeris? La.. Hang kata hang tera

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *