Makhluk Menakutkan Sebenar Yang Pernah Ditemui

 

Ini merupakan gambar makhlukmakhluk sebenar yang berjaya di rakam atau ditemui suatu ketika dahulu, ada yang pelik dan ada juga yang menakutkan, mari kita lihat gambar di bawah! Awas (18SG).

 

Makhluk Menakutkan Sebenar Yang Pernah Ditemui

 

1. Dover Demon

 

 

Percaya atau tidak, makluk ini pernah di lihat 2 kali di bandar Dover, Massachusetts, di antara 20hb april dan 22hb april 1977. Tidak dapat di pastikan sama ada ianya “makhluk“,”setan” atau “makhluk asing”. Menurut sumber, makhluk ini belum pernah ada kes yang melibatkan pembunuhan manusia.

 

 

2. Jersey Devil

 

 

Anda boleh agak dari mana makhluk jenis ini berasal hanya dengan melihat namanya sahaja. Menurut sumber dan cerita, makhluk ini dijumpai secara tidak sengaja pada awal 1800an. Menurut cerita lagi, makhluk jenis ini dikatakan boleh terbang, mempunyai sayap belakang seperti kelawar dengan kepala seakan akan kuda dan mempunyai kuku. Makhluk jenis ini dilaporkan telah banyak membunuh haiwan ternakan seperti kambing dan lembu.

 

 

3. OwlMan

 

 

Laporan awal penemuan “owlman” adalah pada 1976. Makhluk tersebut dilihat terbang ke Gereja Mawnan pada awal 1976 – 1978. Owlman hanya dilaporkan dilihat terbang disekitar gereja sahaja. Kelihatan seperti burung hantu, saiz seorang lelaki dewasa, mempunyai telinga dan bermata merah.

 

 

 

4. Canvey Island Monster

 

 

Gambar di atas adalah bangkai makhluk yang dilihat di pantai canvey island di England. Cerita ini bermula sejak tahun 1954. Bangkai lain di temui sekitar 1955. Panjang Makhluk ini adalah 76cm, kulit perang kemerahan dan mata membonjol. Dikatakan makhluk ini mempunyai kaki berbentuk kasut kuda dengan lima jari dan tidak mempunyai tangan. Dikatakan makhluk ini tidak berbahaya kepada manusia. Manakala Bangkai kedua yang dijumpai serupa dan mempunyai kepanjangan 120cm

 

 

5. Goatman

 

 

Makhluk ini mempunyai ciri ciri manusia dan kambing. Ianya bertanduk seperti kambing. Pemerhatian awal makhluk ini dilihat pada awal 1957 dikawasan forestville dan upper marlboro di daerah Prince George. Ianya juga dilihat sekitar tahun 1962.Dengar cerita,makhluk jenis ini akan memotong mangsa dengan kapak besar. Bunyi yang dikeluarkan ketika makhluk ini memotong mangsanya dengan kapak juga menyeramkan. Menurut sumber lain pula,Di kalimantan Barat,makhluk jenis ini di panggil “Hantu Kambe”.

 

 

Kredit to blogillyz

Incoming search terms:

 • cerita seram dan menakutkan
 • cerita hantu seram sebenar
 • hantu sebenar
 • kisah hantu sebenar
 • gambar hantu raya sebenar
Artikel lain..

Comments

 1. beastft4minute says

  Yg paling sya takut kat sini yg no.1,2,3.alhamdulillah setakat ni sya x prnah nampak hantu,biarlh hijab sya ditutup dri boleh nampak benda2 yg mcm tu…

 2. San says

  Yg gambar video Dover Demon tu adalah video tipu. Ianya adalah salah satu promotion utk game Xbox 360 (x ingat game aper)

 3. Putar Alam says

  kat kampung gue banyak bersepah hantu pil kuda.tengah2 malam dia berjalan berkumpulan dengan lalok dia orang.Tapi hantu ni tak kacau orang cuma dia syok sendiri ajer.

 4. says

  zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz………………………….zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz………………zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz…………………….zzzzzzzzzzzzzzzzzz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *