Semakan Keputusan BR1M 2014

Semakan Keputusan BR1M 2014 Secara Online. Bagi pemohon yang telah memohon untuk mendapatkan Bantuan Rakyat 1Malaysia 2014 (BR1M 3.0), bolehlah menyemak keputusan permohonan awal bulan Februari 2014. Terdapat beberapa cara untuk membuat semakan status permohonan BR1M 2014. Semakan keputusan BR1M 2014 boleh di buat seperti berikut.

semakan keputusan br1m 2014

Semakan Keputusan BR1M 2014 Secara Online

1. Talian Hotline BR1M 2014
Untuk membuat semakan BR1M 2014 pemohon boleh hubungi talian Hotline BR1M 2014 di talian 1-800-222-500 / 1-800-88-2716 yang beroperasi pada hari Isnin hingga Jumaat dari jam 9 pagi hingga 5 petang.

2. Emel BR1M 2014
Semakan keputusan BR1M 2014 boleh juga disemak melalui emel [email protected] bermula Februari 2014. Pemohon akan menerima balasan sekitar 1 hinga 3 hari bekerja. Pemohon perlu memasukkan nama dan no kad pengenalan ke emel tersebut.

3. Melalui Pejabat Pos
Bagi yang tidak kemaskini akaun bank untuk permohonan BR1M 2014 kali ini, pemohon yang berjaya akan dihantar surat pengesahan ke alamat pemohon secara berperingkat-peringkat. Pemohon akan diberitahu tempat pengambilan baucar BR1M 2014 dalam surat tersebut.

Penting
*Semakan hanya boleh dibuat awal FEBRUARI 2014

 

Terkini!
Bagi yang tidak dapat bantuan boleh membuat rayuan seperti ini –> Rayuan BR1M 2014 sebelum 30 April 2014.

Bagi yang bertanyakan tentang kenapa BR1M 2014 masih tidak dapat boleh rujuk sini. Sebab kenapa tidak dapat BR1M 2014 –> BR1M 2014 Tidak Dapat

 

Jangan lupa tekan like dan share kepada kawan-kawan lain :)

 

Incoming search terms:

  • semakan brim
  • keputusan BR1M
  • brim semakan
  • keputusan brim 2014
  • brim 4 0
Artikel lain..

Comments

  1. CHEW YAW JOO says

    NAMA SAYA CHEW YAW JOO,NO KP:820518135959,SAYA IALAH PERMOHONAN BARU,SAYA MAHU TAHU PERMOHONAN SAYA LAYAK MENERIMA BR1M2014,BOLEH EMAIL KEPUTUSAN DALAM EMAIL AKU,TERIMA KASIH.

  2. PATMA says

    SAYA PATMA BINTI SUARDI. NO KP:911218-12-5496. INGIN SEMAK STATUS BR1M2014.. ADA LULUS ATAU TAK…. ITU SAJE… TERIMA KASIH

  3. sharinatul asmawaty binti shafie says

    saya sharinatul asmawaty binti shafie no ic 860816435956 ingin tahu keputusan BR1M 2014 sama ada lulus ke tak tolong replt ya..tq

  4. WAN AZIANA AHZAR BT SHAHABUDIN says

    semakan keputusan br1m 2014
    13 february 2014, at 648 am..
    no ic:840229-07-5230..
    tolong semakan keputusan br1m saya segera..terima kasih..tolong ye

  5. jusli bin molek says

    Saya jusli molek~i/c711125~12~5431 mau minta chek brim sya bleh d terima d daera mna .?..beluran ka telupid.?.tq.

  6. peace88 says

    hohooo.. funny laa yg bg ic n fullname nii.. bacaa laa petikan guys.. jan dedahkn mklmt uolls… baca btl2 petikann yee.. peace;)

    • PuteRa Eyone says

      kan.. harap2 mereka yang telah mendedahkan identiti tu dapat baca betul2 la apa yang nak diberitahu berdasarkan apa yang dinyatakan…

  7. kenjun says

    ngoks…. x phm jgn baca.. jgn komen bek diam… bahaya tol.. bg maklumat dh terang.. tp pemahaman ind. yg x terang.. admin x salah… :p

  8. MANUSIA BIASA says

  9. sengal bin songot says

    Hai saya nak cek brim saya berikut detail
    Sengal bin sengat
    202020-20-2020

    :3
    Sah yang bg detail x bace langsung..main taram je..

  10. Ismail Maembong says

    Wakakaka..bebal-bebal gila la orang-orang komen kat sini..Orang bagi panduan macam mana nak semak, bukan kat sini untuk semak!!Hahahahahah lawak bebal

  11. sheema says

    sepatutnya LHDN ptt buat semakan secara online bagi memudahkan rakyat mengetahui sama ada permohonan mereka diluluskan atau tidak….dengan kaedah yang diberikan rasanya menyusahkan rakyat sbbnya saya yang hantar menggunakan email dari awl bulan februari langsung tidak menerima maklum balas dari LHDN….kalo nk call lagi lah mmg memanjang je busy….buat mcm nie membuatkan orang mengharap je lah adoyaiii….

  12. fira says

    Kebanyakkan komen mintak check kan status sama ada layak atau tidak. Cuba anda baca dan faham dengan betul penerangan di atas. Admin bagi tau, cara untuk buat semakan. BUKANNYA buat semakan di website ni. Dah tu, post pulak nama penuh dan no i.c .. adoi, bahaya

  13. mimi says

    x paham kenapa korang semak kat sini..tak bace ke betul2 maklumat yang dipaparkan?
    senangnya dedahkan info korang kepada publc? tak takut di salah guna ke? kalau nampak agen2 yang gila nak buat duit ni mmg habis la korang…silap haribulan…org lain claim duit korang!

  14. KENILIUS ANAK KENDAWANG says

    hye….boleh tak check status brim saya.
    adakah saya layak menerima brim.??
    saya bagi permohonan baru.

    I/C NO: 920928-13-6709
    NAME: KENILIUS ANAK KENDAWANG

    TQ!!!!!

  15. SUTINAH BINTI HASHIM says

    SLM..TOLONG SEMAK BRIM SAYA DAN BAPA SAYA.. 620920-13-5731 HASIHIM B. ABDULLAH
    SUTINAH BINTI HASHIM 880223-52-6404

  16. conansweety says

    hahahahahaha…aduh …tak henti aq gelak tengok komen korang nie…ADMIN sepatutnya mention kat situ KAEDAH SEMAKAN STATUS PERMOHONAN BR1m.. yg korang nie pun mesti kes bca tak abis…hahah

    • Abdul Majid Marsidi says

      Saya nak tahu br1m 2014 dpt ke x abdul majid marsidi
      680602-12-51480201 psl tahun lepas dpt skrg ,

  17. shalalakiela says

    haih kesian la kat semua2 yang dok komen2 nak tolong semakan tu..dah sah2 komen2 tu cakap bukan check kat situ..ada lagi yang bagi ic.. keciannye.. amik no ni sama kot2 la dapat. tapi kalau nak tau line dorang ni mmg busy gile2 kalau rajin nak menekan fon tu boleh lah

    03-83138987 / 8988/ 8989/ 8990

    tengkiuw

    saling membantu

    • MARIAM A/P IMARA MUSA says

      MARIAM A/P IMARA MUSA

      930827-05-5474

      SAYA NAK TAU BRIM DA MASUK KE BLM

      BSN
      0510229000023356

  18. Musa bin baharom says

    Mohon ingin tahu dari pihak tuan saya tidak dapat lagi bantuan br1m rm650.yg lain semua dah dapat..ingin tahu dengan jelas dari pihak tuan..terima kasih.

  19. imane says

    Hi admin, thnx 4 ur info. Tp rs nye admin kena tuka tajuk n3 ni. Rmai tol yg post full name with ic. Nanti ade pihak ambk ksmptn. Naya je. Uols nxt time bc dulu bru post komen, okeys.

  20. Gila says

    Something is wrong somewhere a lo of people I asked only received RM450 this year when by right should received RM650! Where is the missing RM200? My son who lives alone but not working due to long term illness never received his RM300 till now either. Does it means he no longer qualifies unlike last year? What changes are they secretly based on to qualify getting BR1M his year compare to last year?

    • azyan says

      saya ingin menyemak keputusan br1m samada layak atau tidak layak
      NAMA:NURUL NAIN MOHAMMAD
      NO KAD PENGENALAN:870127-02-5555

  21. kiaw chew seng says

    kata boleh check kat email,tapi da 3 weeks x ada reply langsung..kata nak bantu ringankn beban rakyat tapi saya yg da berkeluarga x dapat pun br1m..dasar penipu besar

  22. azman says

    tolong cek br1m sy dpat ke tak , sy naktahu sama ada dapatke tak sbb sy kerja d k.l …. rumah sy selalu tak ada orng plz cek n Pasal tahun2 sudah dapat tapi 2014 diam je…. 710423115181

  23. R says

    Kalau sesiapa hari ini pergi pejabat LHDN masih dpt alasan di dalam process. Itu cakap bohong! Kalau masih di dlm process kita kena buat rayuan sebab alasan masih di dalam process adalah tidak layak

  24. says

    BN penipu janji dicapati nak bagi BR1M RM1200 untuk pancing undi dulu tapi sekarang ada yang tak dapat dan dapat sedikit pula, semoga semua rakyat bangun jatuhkan BN sekarang…..yang penting semoga BN hancur segera!

  25. SHARIPHA BINTI ISMAIL says

    SAYA NAK TAHU BRIM SAYA LULUS ATAU TIDAK
    SEBAB BRIM PERTAMA SAYA TIDAK LULUS SO I NAK TAHU

  26. DEVANNTHIRAN A/L MUKAYAH says

    SAYA DEVANNTHIRAN A/L MUKAYAH.

    SAYA NAK TAHU STATUS BRIM 2014 SAYA LULUS ATAU TIDAK LULUS

    TERIMAKASIH

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *