Tips Beli Kasut Adidas Original

Assalamualaikum dan selamat sejahtera, rasanya ramai yang tak tahu bagaimana nak membezakan kasut Adidas Original ataupun bukan. Di sini dikongsikan beberapa tips untuk beli kasut Adidas original.

 

Tips Beli Kasut Adidas Original

Tips pertama : tengok pada ruangan ‘lidah kasut’ terdapat no siri.Sepasang kasut berjenama mesti ada nombor siri yang berbeza pada kedua belah (kiri dan kanan) bahagian kasut tersebut.

Tips kedua : jahitan pada kasut original sangat teliti,kemas dan teratur.Tiada cacat cela pada kasut itu seperti uraian benang,gam atau pelekat.

Tips ketiga : Teliti bahagian kod bar di ‘lidah kasut’ yang ada imej piksel atau DataMatrik 2D,jika ada kodbar versi jalur lurus ia tidak asli.Rujuk gambar pada tips pertama untuk jenis original..

Tips keempat : Mulai tahun 2004, kasut adidas xde “heel tags”. “heel tags” ni lebihan atau cebisan berbentuk segitiga kecil ataupun bentuk lain dikawasan label tumit. Contoh heel tag seperti gambar di atas.

 

Jangan lupa klik like kat bawah dan share kepada kawan-kawan lain :)

Via – Carigold

Incoming search terms:

  • kasut adidas
  • kasut adidas terbaru
  • kasut bola adidas terbaru
  • Kasut bola adidas
  • kasut adidas terbaru 2014
Artikel lain..

Comments

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *